בנוסף לשתי הבדיקות המוכרות: דם סמוי בצואה וקולונוסקופיה, יש גם אפשרות לבדיקת סקר בשיטה אחרת שלא כוללת "טיול חודרני" בתוך המעי.
זוהי בדיקת הדמיה של החלק הפנימי של המעי הגס שנעשית ע"י סקירה חיצונית של חלל הבטן והמעי במכשיר CT.
בדיקת קולונוסקופיה רגילה כוללת מתן תרופות מטשטשות לנבדק/ת והחדרה של צינור ארוך עם מצלמה לצורך סריקה של מעי הגס. לעומת זאת, בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית אין צורך בטשטוש, ונדרשת הכנסה של צינורית דקה וקצרה לפי הטבעת (כדי לנפח את המעי הגס).
הבדיקה קצרה יחסית ואורכת כ5-10 דקות. לאחריה אין צורך בהתאוששות.
הבדיקות נעשות לרוב במרפאות של מכון מור.
ההכנה של המעי לקראת קולונוסקופיה וירטואלית זהה לזו של בדיקת קולונוסקופיה אופטית. בנוסף, חשוב לציין שהנבדק נחשף לקרינת רנטגן בעוצמה גבוה (של מכשיר ה-CT).
כמה ימים לאחר הבדיקה, רופא רדיולוג מומחה צופה בצילומי ה-CT של המעי, תוך שימוש בתוכנה מיוחדת המציגה את המעי בתלת מימד וכך מאפשרת זיהוי פוליפים בתוכו.
אם מתגלים פוליפים משמעותיים המטופל מופנה לביצוע של בדיקת קולונוסקופיה רגילה כדי להסיר את הפוליפים, על מנת שיוכלו לבחון אותם במעבדה ולמנוע מהם להמשיך ולגדול.
בשונה מבדיקת דם סמוי וקולונוסקופיה רגילה, נדרש תשלום באופן פרטי על בדיקה זו. חלק מקופות החולים משתתפות בעלות הבדיקה באופן חלקי.
לכל אחת משלוש הבדיקות יש יתרונות וחסרונות. כדי להכיר אותן יותר לעומק תוכלו לעיין בטבלה המצורפת. אנו ממליצים לבחור את הבדיקה המתאימה ביותר עבורכם/ן יחד עם הרופא/ה המטפל/ת.
"המצפן" הוא ארגון התנדבותי שמטרתו להעצים מטופלים באמצעות כלים וידע שיעזרו להם לנהל ולהתמודד עם מחלת הסרטן. הליווי נעשה ע"י סטודנטים לרפואה שעוברים הכשרה מקצועית- מתוך מטרה להשפיע על הרופאים שיהפכו להיות.
תרומות יגיעו להכשרת הסטודנטים המלווים, ליצירת תכנים וכלים למטופלים, ולשאר הפעילות השוטפת של הארגון בהתאם למטרותיו.